Perionica
Catering
Hostel

Poslednje vesti

Slobodne aktivnosti


Slobodne aktivnosti

Slobodno vreme afirmiše kulturne vrednosti koje su usmerene na razvijanje, oplemenjivanje i negovanje duha mladih ljudi.

Ono je u funkciji razvijanja mogućnosti i sklonosti koje imaju individualnu i društvenu vrednost i nalaze svrhu u sebi samom, odvojeno od neposrednih obaveza.
Ciljevi slobodnog vremena su: razvoj ličnosti, odmor, zabava i razonoda.

Dom ima zadatak da ponudi uslove za ostvarivanje i zadovoljavanje potencijalnih, autentičnih i svakodnevnih potreba učenika u slobodnom vremenu, a vaspitači da stvaraju mogućnosti za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena.
Vaspitač savetuje, upućuje, daje primer, informiše, objašnjava, ukazuje na greške, pomaže u pronalaženju stvarnih potreba, učestvuje u organizaciji raznosvrsnih aktivnosti.

U domu je učenicima ponuđeno da se uključe u sledeće sekcije i aktivnosti dramsko-recitatorsku, muzičku, likovnu, plesnu, folklor, sportsku, literarnu i dr.
Očekivani efekti slobodnog vremena ogledaju se u opuštanju, okrepljenju, uživanju, spontanosti, osećanju učestvovanja i društvenim kontaktima, u razmišljanju o sebi i drugima u proširivanju vidika i brizi za sebe.